Splošni pogoji poslovanja

KUPEC

Kupec izdelka je katerakoli fizična ali pravna oseba, ki kupuje izdelke spletne trgovine Salix Pharma na način, ki ga urejajo splošni pogoji, ki so sestavni del vsake prodajne pogodbe, sklenjene med Salix Pharma d.o.o. in kupcem.

Ti splošni pogoji so strankam na voljo kadarkoli in jih je mogoče shraniti, ponovno uporabiti in reproducirati.

Ti splošni pogoji urejajo razmerje med kupcem in Salix Pharma d.o.o ter v zvezi s pogoji in načinom nakupa izdelka, plačilom, pogoji plačila / avtorizacije, varstvom podatkov in zasebnostjo, dostavo in dostavo, omejitvami odgovornosti , pritožbe, prerazporeditev naročil, novi uporabniki in druga vprašanja, povezana s spletnim poslovanjem Salix Pharma.

 • Pogodba o nakupu izdelka med kupcem in Salix Pharma d.o.o. je zaključena v trenutku plačila kupca
 • Nakup in dostava izdelkov je možna v Republiki Sloveniji, Evropski uniji in drugih državah (Bosna in Hercegovina, Črna gora, Srbija, Kosovo, Makedonija in Albanija). Z nakupom izdelka prek Spletne trgovine se šteje, da je uporabnik prebral, se seznanil z vsemi zgoraj navedenimi informacijami in posledično sprejel Splošne pogoje kot sestavni del prodajne pogodbe.

Kupec fizična oseba je lahko samo polnoletna in plačilno sposobna oseba. Pogodbo lahko v imenu in na račun mladoletne in popolnoma plačilno nesposobne osebe sklenejo njihovi zakoniti zastopniki ali skrbniki, delno plačilno sposobne osebe pa lahko pogodbo sklenejo le s soglasjem zakonitega zastopnika ali skrbnika. Za ravnanje v nasprotju s to določbo družba Salix Pharma d.o.o. ne nosi nobene odgovornosti.

 • Kupci morajo ob izpolnitvi obrazca za prijavo navesti točne, veljavne in popolne osebne podatke, nasprotno pa dovoljuje Salix Pharma d.o.o. zavrniti takšen dostop uporabnika ali uresničitev vseh ali dela storitev, ki jih ponuja Spletna trgovina.
 • Salix Pharma d.o.o. je pooblaščen, brez predhodnega obvestila, spreminjati vsebino teh splošnih pogojev, paleto izdelkov, cene, druge informacije, povezane s spletno trgovino, in vse druge vsebine, zato morajo kupci vsebino pregledati pred vsakim nakupom. V nasprotnem primeru Salix Pharma d.o.o. ne nosi nikakršne odgovornosti

Podjetje Salix Pharma d.o.o. je oproščen odgovornosti za škodo, ki bi lahko nastala na napravah, ki omogočajo dostop do internetne trgovine in podatkov, shranjenih na istih napravah med uporabo internetne trgovine, če so nastale zaradi nezakonitih dejanj tretjih oseb, računalniških virusov itd. in drugi primeri, za katere Salix Pharma d.o.o. ne odgovarja. Prav tako je Salix Pharma d.o.o. oproščena kakršnekoli odgovornosti v primeru okoliščin, ki preprečujejo uporabo spletne trgovine.

NAKUP

Izdelke naročite z izbiro, uporabo menija "moja košarica" ​​in izpolnitvijo obrazca. Naročene izdelke lahko plačate s kreditno / debetno kartico, po povzetju ali po ponudbi opravite plačilo prek internetnega bančništva. Vašo kreditno / debetno kartico bremenimo na dan naročila, naročen izdelek pa dostavimo v najkrajšem možnem času. Za vsako naročilo kreditne / debetne kartice je potrebna predhodna odobritev. V primeru, da naročenega artikla ni na zalogi, vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času in v dogovoru z vami bomo našli optimalno rešitev. Vaše trenutno naročilo je prikazano na strani "Moj račun". Ta stran prikazuje podrobne informacije o artiklu, količini in ceni. Vse izdelke, ki ste se jih odločili kupiti, najdete na strani, imenovani "moja košarica".

PLAČILO / AVTORIZACIJA

Kupec iz Republike Slovenije bo naročene izdelke plačal s kreditno / debetno kartico, z bančnim nakazilom ali položnico, v skladu s ponudbo. Kupec iz EU in drugih držav bo naročene izdelke plačal samo s kreditno / debetno kartico. Plačilo se izvede v uradni slovenski valuti (evro). Če nimate kreditne / debetne kartice, lahko pred dostavo plačate z internetnim bančništvom. Dostavo opravimo po prejemu plačila. Če potrebujete račun R1, morate v obrazec vnesti svojo Davčno številko in ime podjetja ali trgovine. Internetna plačila lahko izvedete z naslednjimi kreditnimi / debetnimi karticami.

Cene so v EUR. Davek na dodano vrednost je vključen v ceno. Ponudba velja do razprodaje zalog. Pridržujemo si pravico do tiskarskih napak.

 

ONLINE REŠEVANJE SPOROV

Z uredbo EU z dne 15. februarja 2016 bo mogoče spore v zvezi s spletnim nakupovanjem po vsej Evropski uniji reševati prek platforme ODR, do katere lahko dostopate na povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

PRIMPOMBE IN UGOVORI

V skladu s čl. 10 ZZP, spletna trgovina beautypharmacy.si (Salix Pharma d.o.o.) vam omogoča, da svoje pisne pritožbe v zvezi s spletnim nakupovanjem pošljete na e-pošto: [email protected]

Na vse vaše pripombe in ugovore bomo odgovorili v najkrajšem možnem času (največ 15 dni)

VARSTVO PODATKOV IN ZASEBNOST

Osebni podatki so vsi podatki, ki določajo identiteto stranke (na primer ime in priimek, e-poštni naslov, naslov bivališča itd.). Posredovanje osebnih podatkov za dostop do podjetja Salix Pharma d.o.o. Spletna trgovina, se šteje za vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov za namen vaše registracije kot stranke / uporabnika podjetja Salix Pharma d.o.o. Internetne trgovine.

Podjetje Salix Pharma d.o.o. se zavezuje, da osebnih podatkov iz obrazca za naročilo ne bomo zlorabili.

Podjetje Salix Pharma d.o.o. ne bo posredoval ali razkril osebnih podatkov strank tretji osebi.

VARNOST PODATKOV

Podjetje Salix Pharma d.o.o. Spletna trgovina se zavezuje, da bo zagotavljala zaščito osebnih podatkov kupcev z zbiranjem le potrebnih osnovnih podatkov o kupcih, ki so potrebni za izpolnitev naših obveznosti, in obveščala stranke o načinu uporabe zbranih podatkov. Vsi uporabniški podatki se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za delo. Vsi zaposleni v podjetju Salix Pharma d.o.o. Spletne trgovine in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načel varovanja zasebnosti.

V primeru spremembe katerega koli osebnega podatka (npr. Prebivališče, naslov za dostavo), zabeleženega med registracijo, je kupec dolžan obvestiti družbo Salix Pharma d.o.o. V primeru spremembe, o kateri ni bila obveščena, Salix Pharma d.o.o. ni odgovorna za napake v zvezi z naročanjem ali dostavo izdelkov.

Plačila s kreditnimi karticami se izvajajo prek našega partnerskega T-Coma in njihovega sistema PayWay, ki zagotavlja varno in zaščitene internetne transakcije na spletu z Debetno / kreditno kartico. Podjetje Salix Pharma d.o.o. Spletna trgovina ne shranjuje in ne prejema nobenih informacij o številkah vaših kreditnih kartic, datumu poteka in / ali varnostni kodi.

Trajno se hranijo samo podatki, potrebni za izdajo računov, komunikacijo s strankami in dostavo blaga. T-Com Pay Way uporablja najsodobnejše standarde v zaščiti podatkov - protokol SSL (Secure Socket Layer) s 128-bitno šifriranjem podatkov in algoritmom MD5. Protokol ISO 8583 zagotavlja, da izmenjava podatkov med sistemom T-Com in avtorizacijskimi centri kartičnih družb poteka v zasebnem omrežju, ki je pred nepooblaščenim dostopom zaščiteno z dvojno plastjo "požarnega zidu".

 

T-com Pay Way T-Com 

 

 

DOSTAVA / DOSTAVA

Za stranke iz vse Slovenije dobavljeno blago dostavi kurirska služba DPD. Cena dostave je 2,46€ (brez DDV). Za naročila nad 50€ je dostava brezplačna. Za kupce iz držav EU se dostava zaračuna 10€ na dostavo, naročeno blago dostavi kurirska služba DPD. Za stranke zunaj držav EU se dostava zaračuna 20€ na dostavo, naročeno blago dostavi pošta DPD. Seznam držav EU, v katere dostavljamo; Madžarska, Slovaška, Avstrija, Češka, Hrvaška, Poljska, Nemčija, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Romunija, Italija, Bolgarija, Danska, Združeno kraljestvo, Irska, Litva, Latvija, Estonija, Švedska, Grčija, Finska, Francija, Španija, Portugalska. Seznam drugih držav, v katere dostavljamo; Bosna in Hercegovina, Črna gora, Srbija. Kosovo, Makedonija in Albanija.

Vsa prejeta naročila bodo poslana v najkrajšem možnem času. Dostava na celotnem ozemlju Republike Slovenije običajno traja od 48 do 72 ur (ne upoštevajoč dneva naročila, nedelovnih dni in praznikov). Če blago ni na voljo, Salix Pharma d.o.o. bo kupca po elektronski pošti ali na drug ustrezen način obvestil o možnem roku dostave. Kupec lahko nato sprejme nov rok dobave ali naročilo prekliče.

Kupec je ob prevzemu blaga dolžan preveriti morebitno škodo na blagu in ga nemudoma prijaviti dobavitelju, ki je blago dostavil, torej zavrniti prevzem blaga, na katerem so vidne zunanje poškodbe.

Zamenjava paketov zaradi napačnega pošiljanja ali priprave izdelkov pri nas je brezplačna in če morate prejeti izdelek zamenjati zaradi napačnega naročila ali velikosti izdelka ali v primeru, da paket ne prejmete.

Če kupec po 7 delovnih dneh od dneva oddaje naročila ne prejme nobenega obvestila ali dostave od družbe Salix Pharma d.o.o., ali od poštne ali kurirske službe, je dolžan obvestiti družbo Salix Pharma d.o.o. tako da lahko isti ukrepa, da najde pošiljko ali pošlje nadomestno. Neposredno pred dostavo bo kurirska služba stopila v stik s stranko in se dogovorila za ustrezen datum dostave. Če kupec ali pooblaščeni prevzemnik ni prisoten na naslovu za dostavo, navedenem v naročilu, bo blago začasno hranjeno lokalni regionalni kurirski enoti, o čemer je treba kupca obvestiti z natančnimi informacijami. Če kupec pošiljke ne prevzame pri določeni kurirski službi v 5 delovnih dneh od datuma odpovednega obvestila, se pošiljka vrne podjetju Salix Pharma d.o.o. in Salix Pharma d.o.o. je dolžan vrniti plačani znesek, zmanjšan za stroške dostave in vračila blaga ali blago poslati na stroške kupca. Če kupec, ki blaga ni prejel, blago ponovno naroči, si Salix Pharma d.o.o. pridržuje pravico do zavrnitve nadaljnje storitve takšni stranki.

OMEJITVE ODGOVORNOSTI

Kupec je dolžan in odgovoren, da se sklicuje na te splošne pogoje, kadar koli dostopa do Salix Pharma d.o.o. Spletna trgovina.

Salix Pharma d.o.o. Spletna trgovina lahko vsebuje informacije tretjih oseb (blog) in povezave do drugih spletnih mest v internetu, nad katerimi Salix Pharma d.o.o. nima nadzora. Takšne informacije se ustrezno označijo, kjer koli je to izvedljivo. Podjetje Salix Pharma d.o.o. ne daje nobenih jamstev glede točnosti in / ali katerih koli drugih značilnosti takšnih informacij, ne prevzema nobene odgovornosti za te informacije. Blog je osebno stališče avtorja in ne odraža nujno stališča Salix Pharma d.o.o..

REKLAMACIJE

Kupec je ob prevzemu izdelka dolžan preveriti morebitno škodo in jo nemudoma prijaviti dostavljavcu, ki je blago dostavil, torej zavrniti prevzem pošiljke, na kateri so vidne zunanje poškodbe. Uporabnik ima pravico v štirinajstih (14) koledarskih dneh od datuma dobave izdelka zamenjati kupljeni izdelek ali ga vrniti, če opazi napake na izdelkih ali so dobavljeni izdelki z napako ali dostavljeni izdelki, ki niso bili naročeni. Podjetje Salix Pharma d.o.o. bo na zahtevo za vračilo ali zamenjavo vrnil sredstva na račun stranke ali izdelek zamenjal z novim v osmih (8) dneh od datuma prejema vrnjenega izdelka na zalogi. V primeru, da na zalogi ni nadomestnega izdelka, je možno le vračilo kupnine. Vračilo dobavljenih izdelkov se izvede z dostavo na naslov:  Salix Pharma d.o.o., Slovenčeva 24, 1000 Ljubljana

V primeru utemeljene reklamacije Salix Pharma d.o.o. nosi stroške vračila. Kupec je dolžan dostavljene izdelke vrniti v stanju, v katerem so mu bili dostavljeni, in v originalni embalaži (komercialna embalaža, v kateri je bilo blago dostavljeno) z vso pripadajočo dokumentacijo.

PRENEHANJE POGODBE

Kupec lahko odpove pogodbo brez obrazložitve v štirinajstih (14) delovnih dneh. Obdobje odpovedi pogodbe začne teči z dnem, ko je kupec prejel izdelek. Kupec mora trgovca pisno obvestiti o odpovedi pogodbe. To lahko stori prek spleta ali po pošti na obrazcu, predpisanem z Odlokom o pravici potrošnikov, da enostransko odpove pogodbe, sklenjene na daljavo, in pogodbe, sklenjene zunaj poslovnih prostorov. Šteje se, da je pogodba prekinjena, ko trgovec prejme pisno obvestilo. V primeru odpovedi pogodbe je kupec izdelek dolžan na lastne stroške vrniti trgovcu v 7 dneh po odpovedi pogodbe.

Izdelki, ki jih vračate, morajo biti popolni, v originalni in nepoškodovani embalaži z vsemi povezanimi nepoškodovanimi deli, dodatki in dokumentacijo. Uporabljenih izdelkov ni mogoče vrniti. Kupec ima pravico odpovedati pogodbo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, ki obravnava splošne določbe za pogodbe na daljavo.

 • potrošnik lahko v štirinajstih dneh odpove pogodbo, sklenjeno z daljinsko komunikacijo, za katero se uporabljajo pravila iz tega člena zakona, brez navedbe razloga,
 • v primeru sklenitve prodajne pogodbe začne rok iz prvega odstavka tega člena teči z dnem, ko je s strani potrošnika ali tretje osebe, ki jo potrošnik določi, ki ni prevoznik, predano blago, ki je predmet te pogodbe
 • če je potrošnik naročil, da se več kosov blaga dostavi ločeno v enem naročilu ali če je blago dostavljeno v več kosih ali več pošiljkah, začne rok iz odstavkov tega člena teči z dnem, ko potrošnik ali tretja oseba s strani potrošnika, ki ni prevoznik in mu je izročen zadnji kos ali zadnja pošiljka blaga

Trgovec se zaveže, da bo kupcu vrnil celoten znesek izplačanih sredstev v štirinajstih (14) delovnih dneh po prejemu pisnega obvestila o odpovedi pogodbe. Izključitev pravice do odpovedi pogodbe Potrošnik v primeru pogodbe nima pravice do odpovedi po Zakona o varstvu potrošnikov: prodaja izdelka ali storitve, katere cena je odvisna od sprememb na finančnem trgu, ki presegajo vpliv trgovca. pojavijo se med trajanjem potrošnikove pravice do enostranske odpovedi pogodbe,

 • prodaja izdelka, narejenega na podlagi potrošnikove specifikacije, izdelka, izdelanega izključno za potrošnika, ali izdelka, ki ga po svoji naravi ni mogoče vrniti ali je neprimeren,
 • prodaja avdio ali video in računalniških programov, ki jih potrošnik razpakira,
 • prodaja knjig in drugih publikacij.

 

PROVIZIJA ZA NOVO NAROČILO

Če prejmemo vaše vračilo blaga in ugotovimo, da so stroški ponovnega naročila upravičeni, vas bomo kontaktirali po e-pošti in / ali telefonu, preden bomo kar koli storili in ponudili zamenjavo. Če je vračilo vrnjenega blaga neupravičeno (vam ni všeč, napaka v naročilu), bomo prisiljeni zaračunati stroške ponovnega pošiljanja. Upoštevajte, da mora biti vrnjeno blago prvotno pakirano.

NOV UPORABNIK

Da bi postali naša stranka, se morate prijaviti kot nov uporabnik ali izbrati možnost nakupa brez prijave. Postopek prijave je zelo preprost in zahteva najmanj vaših osebnih podatkov. Podatke izpolnite z zvezdico (*).

Vaše podatke potrebujemo, da lahko podjetje Salix Pharma d.o.o. v celoti in varno izvedite postopek naročanja, plačila in dostave izdelkov na vaš naslov. Na koncu postopka registracije se vam ponudi možnost prejemanja obvestil (novic) o novih izdelkih, popustih, nagradnih igrah itd. Ni vam treba izbrati nobenega razloga za prejemanje obvestil in kadarkoli se lahko odjavite s seznama prejemnikov.

Zaupane osebne podatke bomo skrbno hranili in uporabljali le v poslovni komunikaciji med zaposlenimi v podjetju Salix Pharma d.o.o. in vami, kot našemu uporabniku.

V veselje nam bo, če nas kontaktirate:

- če trenutno nimamo izdelka na zalogi, ki vas zanima, nas kontaktirajte, da ga bomo lahko naročili v bližnji prihodnosti,

- če vas zanima poslovno sodelovanje,

- ko opazite, da so na spletnem mestu napake ali ga želite pohvaliti.

Lahko nam pišete na [email protected]

Hvala za zaupanje!

Uporabniška vsebina

Vsa vsebina bloga in podatki v njem so javni in vidni vsem obiskovalcem podjetja Salix Pharma d.o.o. Internetne trgovine. Podjetje Salix Pharma d.o.o. ni odgovorno za predstavljeno vsebino in ne more šteti, da predstavlja položaj podjetja Salix Pharma d.o.o. kot izključno tretje osebe. Če ugotovi, da objavljena vsebina vsebuje osebne podatke tretjih oseb ali krši kodeks ravnanja, bo odstranjena.

Pravila ravnanja

Ni dovoljeno:

 1. kršiti zasebnost drugih, npr. objavljati elektronske naslove, telefonske številke drugih ljudi, objavljati imena in priimke ali druge zasebne podatke diskutantov in tretjih oseb, razen splošno znanih podatkov o javnih osebnostih;
 2. nameščati viruse ali druge oblike zlonamerne kode ali izvesti katero koli drugo dejanje, ki lahko prepreči normalno delovanje spletnega portala;
 3. uporabiti svoj profil za komercialno korist (na primer prodajo svojih komunikacijskih kanalov na spletnem portalu oglaševalcem);
 4. Vsakega uporabnika, ki na spletnem portalu opazi vsebino, ki bi bila kakor koli vprašljiva, prosimo, da Salix Pharma d.o.o. nas čim prej obvestite po elektronski pošti na naslov, namenjen prijavi neprimerne vsebine ([email protected]).
 5. Salix Pharma d.o.o. Spletna trgovina lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest ali datotek. Nad temi stranmi ali datotekami Salix Pharma d.o.o. nima nadzora in ne more jamčiti, da ne bodo problematične vsebine. Kakršna koli povezava do takšne vsebine bo po registraciji odstranjena, če se ugotovi, da ni v skladu s pravili uporabe in / ali predpisi Republike Slovenije.
 6. Spodbujanje kakršnih koli dejavnosti, ki lahko ogrozijo varnostna vprašanja ali škodijo drugim strankam / uporabnikom podjetja Salix Pharma d.o.o. Spletne trgovine bodo na način, ki škoduje in krši zasebnost njihovih računalnikov, v skladu z zakonom strogo kaznovane.
 7. Salix Pharma d.o.o. si pridržuje neomejeno pravico do odstranitve vsebine iz podjetja Salix Pharma d.o.o. Spletne trgovine.

DRUGI POGOJI

Pogoji prodaje se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vsa potrjena naročila bodo dostavljena v skladu s pogoji, veljavnimi v času potrditve naročila. Podjetje Salix Pharma d.o.o. si pridržuje pravico, da blaga ne dostavi na podlagi naročil z nepopolnimi in / ali netočnimi podatki.