BABY SEBAMED – Varna in naravna nega dojenčkove kože od prvega dne

BABY SEBAMED – Varna in naravna nega dojenčkove kože od prvega dne
Površinski kožni zaščitni sloj je ključen za zdravje dojenčkove kože. Sprememba pH-ja naredi kožo bolj podvrženo infekcijam, izsuševanju, iritacijam in alergijam, zato poskrbimo, da dojenčka negujemo z naravno in učinkovito nego, ki ne bo porušila ravnotežja pH-ja.

Odgovore na vprašanja, kako negovati novorojenčka in dojenčka lahko dobimo že v porodnišnici in pri patronažni sestri, ki obišče mamo in njenega najmlajšega v njihovem domu. Nasveti so sicer vedno dobrodošli, zato ne bo odveč, če ponovimo osnove.  

Koža dojenčka je nežna, tanka, občutljiva, podkožno maščobno tkivo pa manj razvito. Žleze lojnice in znojnice niso še povsem razvite, zato se dojenčkova koža hitro izsušuje in čim bolj je podvržena negativnim učinkom sončne svetlobe, tem bolj občutljiv je tudi njen sistem termoregulacije.

Sebamed izdeluje svojo otroško linijo Sebamed Baby že več kot 30 let. Pri razvoju izdelkov so vedno prisotni zdravstveni strokovnjaki, pediatri in dermatologi.

 

pH 5,5 - blago kisli površinski sloj kože ščiti pred razmnoževanjem škodljivih bakterij in glivic

Površinski sloj kože epidermis je sestavljen iz celic, ki preprečujejo izsuševanje kože. Hidrolipidni zaščitni sloj, ki prekriva kožo, je naravna kožna bariera, ki ščiti kožo pred izsuševanjem, pred invazijo mikrobov in vdora različnih alergenov. Površina kože je blago kisla (pH okoli 5,5), kar onemogoča razmnoževanje slabih bakterij in glivic. Blago kisli pH pospešuje barierno funkcijo kože tako, da stabilizira lipide, ki preprečuje izgubo vode in  prodiranje mikroorganizmov v kožo.

Površinski zaščitni sloj je zelo pomemben za zdravje dojenčkove kože. Kožna bariera je zelo nežna in tanka, zato morajo biti umivanje in nega prilagojeni. Sprememba pH-ja (zaradi uporabe običajnih mil ali krem, ki niso alkalne) pripravi kožo do tega, da je bolj dovzetna za infekcije, izsuševanje, iritacije in alergije, zato je dojenčku potrebno priskrbeti naravno in učinkovito nego, ki ne bo porušila pH ravnovesja.

S kopanjem v kadi lahko začnemo, ko se zaceli popkovna rana. Vse, kar je potrebno za nego dojenčka mora biti na dosegu roke. Od dojenčka se ne oddaljujemo, vedno imejmo eno roko na njem. Temperatura prostora naj ima okoli 24 stopinj C, temperatura vode pa 37 stopinj C. Ker koža dojenčka ne ustvarja toliko sebuma in znoja kot koža odraslega, ne zahteva tako pogostega umivanja.

Za nego dojenčkove kože je torej potrebno uporabljati izdelke, ki vsebujejo nežne sestavine, kot so izvleček kamilice, oljčno olje, mandljevo olje, karitejevo maslo, jojobino olje, avokadovo olje. Ti izdelki so hipoalergeni, ne vsebujejo alkohola, barv, ftalatov in parabenov.

 

 

Sindeti - moderna alternativa milom

Milo mora biti nevtralno ali blago kislo (pH 5,5), da se ne poruši ravnotežje  mikrobioma kože in da to ne deluje slabo na zaščitni kisli sloj. Vse pogosteje so v uporabi sindeti, ki so moderna alternativa milom. Tak sindet je Baby Sebamed pena za umivanje s pH-jem 5,5, ki je brez sulfatov, saj ti izsušujejo kožo. Sindeti dobro umijejo, z njihovo uporabo so učinki trde vode manj očitni, imajo nižji pH in jih koža bolje prenaša – tako zdravega otroka, kot otroka z bolezenskim stanjem kože, kot je atopijski dermatitis.

Najpogostejša kožna obolenja pri dojenčkih

PLENIČNI IZPUŠČAJ se lahko pojavi kadarkoli. Za preprečevanje in blaženje pleničnega izpuščaja se priporoča redno menjanje plenic, umivanje z blagimi sredstvi s pH 5,5, kot so Baby Sebamed Nežni vlažni robčki , brez dodatkov detergentov in zaščitna krema za plenični izpuščaj, ki temelji na bisabololu, ki pomirja, titanijevem dioksidu, čebeljem vosku in provitaminu B5. Baby Sebamed krema za plenični izpuščaj pa blaži iritacije, zmanjšuje nastalo rdečico in ščiti kožo pred urinom in blatom.

SEBOROIČNI DERMATITIS PRI DOJENČKIH (TEMENICE) prepoznamo po nesrbečih luskastih, mastnim oblogah na lasišču, pod katerimi je lahko koža tudi pordela. Obloge je treba odstranjevati vsakodnevno z dermokozmetičnimi pripravki, poleg tega pa redno umivati lase z Baby Sebamed Otroškim šamponom, čigar blaga formula je brez solz. Stanje se lahko ponavlja do dopolnjenega prvega leta otrokovega življenja.

SUHA KOŽA IN NAGNJENOST K ATOPIJSKEMU DERMATISTU prepoznamo po hrapavih, suhim žariščih, ki hitro pordečijo, dojenček pa jih razpraska, ker ga srbi. Pojavijo se na obrazu, vratu, pregibih rok in nog. Za nego uporabljamo emolientne strukture, kot je Baby Sebamed Mleko za nego suhe kože, ki vsebuje karitejevo maslo, glicerin, ceramide in omega maščobne kisline, ki restrukturirajo kožno bariero.

Vzajamno delovanje vseh omenjenih sestavin preprečuje izsuševanje kože in na ta način se blaži srbenje, koža ni več pordela ter postane elastična in gladka.

Za kopanje uporabljamo Baby Sebamed Ekstra nežni gel za umivanje (sindet) namenjen za pranje suhe in občutljive kože s pH-jem 5,5.

Po kopanju dojenčka nežno obrišemo z mehko brisačo. Na področja suhe kože se nanese emolient za specifično intenzivno nego suhe in občutljive kože obraza in telesa.

Odkrita področja, kot so obraz in ročice pa zaščitimo pred izsuševanjem z Baby Sebamed Zaščitno kreme za obraz.Related Products