AKNE – reagirajte pravočasno in preprečite brazgotine

AKNE – reagirajte pravočasno in preprečite brazgotine
Ko starši pomislijo na puberteto, se jim nehote dvigne pritisk. Toda ne pozabimo, da tudi najstnikom ni lahko. Ena od težav, s katerimi se spopadajo, so akne.

Pomembno je, da starši to kožno bolezen vzamejo resno. Če na pubertetniške akne gledajo kot na težavo, ki preide sama od sebe, so posledice lahko trajne, tako v obliki brazgotin, kot na psihi. Prav tako ni smiselno, če svojim otrokom prepovedujejo čokolado, pizzo ali kakšno drugo priljubljeno hrano. Aken namreč ne izzove mastna hrana, prav tako ne nastajajo zaradi slabe higiene. To je kožna bolezen, ki je nastala zaradi prebujanja hormonov in njihovega vpliva na žleze lojnice.

Dečki in deklice te bolezni ne doživljajo na enak način, vsaj ne na začetku. Dečki po navadi lažje odmahnejo z roko in si rečejo, da bodo akne izginile same od sebe, ko pa ugotovijo, da se težave ne da tako zlahka odpraviti, postanejo negotovi vase, izogibajo se druženja z vrstniki in se povlečejo vase. Deklice so zaradi kožnih sprememb veliko bolj panične. Nova akna na čelo jih pripravi do tega, da se ne udeležijo praznovanja rojstnega dne najboljše prijateljice, čeprav so se le-tega veselile dneve in dneve.

Nasmeh na obraz vašega otroka lahko vrnemo z dobro in kontinuirano nego.  Če je koža mastna, pomaga redno umivanje s Uriage Hyseac dermatološkim sindetom ali HYSEAC gelom za umivanje, ki blago dezinficirata. Zatem je potrebno kožo očistiti z Uriage Termalno micelarno vodo za mešano ali mastno kožo ali Hyséac Tonikom ki izsuši akne. Če se koža zelo sveti, zjutraj na čisto kožo nanesemo  Hyséac Matirajočo emulzijo. Učinek je podvojen z uporabo  Uriage 2 v 1 Hyséac pilinga in maske ,ki očisti in osveži kožo na obrazu, Uriage termalno vodo inUriage Hyseac 3 Regul kremo. Piling in masko naj bi nanesli enkrat do dvakrat na teden.  Za tem kožo temeljito izperite z vodo.

sebamed® CLEAR FACE linija z zaščitnim kislim pH-jem 5,5 daje izvrstne rezultate v boju proti miteserjem, pomirja in očisti pore. CLEAR FACE Antibakterijska pena za umivanje ne izsušuje kože,  CLEAR FACE Tonik za globinsko čiščenje por odstranjuje višek sebuma in nečistoče,  CLEAR FACE Gel za nego obraza z aloe verom in hialuronsko kislino  vlaži kožo, medtem ko alantoin in pantenol pomirjata iritacije. Z redno uporabo omenjenih dermokozmetičnih izdelkov bodo rezultati izvrstni. Če akne ne pojenjajo, odpeljite otroka k dermatologu. Zdravljenje je individualno, dermatolog pa bo na podlagi stanja kože (miteserji, gnojne akne), starosti (desetletnica potrebuje drugačno nego kot šestnajstletnica, nagnjenosti k alergijam in letnemu času izbral najprimernejši tretma. V boju proti aknam so občasno potrebni antibiotiki, izotretinoini ali hormoni. Vse oblike aken se lahko pozdravi. Potrebni pa so vztrajnost, potrpežljivost in čim prejšnji začetek zdravljenja.

POLETJE IN AKNE

S prvimi dnevi počitka na morju se mozolji začnejo sušiti, zaradi temnejšega tena pa se tudi rdečico vidi veliko manj. Na žalost je to samo začasno izboljšanje. Zaradi povečanega mastenja kože in nastajanja zamaškov v izvodnih kanalih lojnih žlez, kar je posledica delovanja sonca, sledi poslabšanje s številnimi gnojmimi aknami.

Kako to preprečiti? Tudi poleti je treba kožo redno čistiti z dermatološkimi sindeti, podnevi pa jo zaščititi s posebno prilagojenimi kremami za mastno kožo, kot je Uriage Bariésun MAT SPF 50+. Zvečer je kožo treba hidratizirati, npr.  SVR Sebiaclear HYDRA Lahka krema bo prek noči učinkovito čistila pore in tako onemogočala nastanek miteserjev ter koži vrnila vlago.Related Products